Promotie van donorregistratie en orgaandonatie door sport na transplantatie

Teamdag Sport en Transplantatie in Papendal; voorbereiding op de World Transplant Games in Newcastle

De officiële aftrap WTG Newcastle 2019

Zondag 30 juni 2019 heeft de officiële aftrap WTG Newcastle 2019 voor het TeamNL Transplant plaats gevonden op de prachtige locatie van Hotel Papendal.


Op deze dag hebben de 59 van de in totaal 64 geselecteerde sporters hun deelname mogen door aan hun het selectiecertificaat te overhandigen door de teammanager Nederland Wouter Schuwirth.
De sporters, supporters, donateurs en het bestuur van Stichting Sport en Transplantatie een leuke en informatieve dag gehad. Na de informatie over hoe en wat in Newcastle en de heerlijke lunch, is onder begeleiding van 5 gidsen een rondleiding geweest over het sportcomplex Papendal.

Iedereen was onder de indruk van wat zij hebben gezien en gehoord en wat zou het fantastisch zijn om ooit daar een training te mogen gaan doen. Papendal ademt en is sport en dat voel je.
Het doel van de dag was ook zeker weer elkaar te zien voordat zij met z’n allen naar Newcastle vertrekken. Het teamgevoel versterken en elkaar oppeppen om dit jaar net zoveel of misschien wel meer medailles mee naar Nederland te nemen.
Onze voorzitter John van Mossel mocht uit handen van Dennis Lodder namens Samsung Electronics Benelux BV een cheque van € 250,- ontvangen. Dennis heeft dit vanuit de Galaxy Dreams campagne gewonnen. De vraag was: “Aan welk goed doel zou jij een bedrag willen geven?”

Op de volgende link https://youtu.be/m4bsKSBxrNk is er een video impressie te zien van de teamdag.
Namens Sport en Transplantatie wil ik Maaike Vader en Jos Rood (kleding), Hotel Papendal, team Papendal, Peter van Duijn, Fotografie Mick van Kampen en Promovlog Iris Fricke hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan deze dag.

Ludwilla Burgman