COUNTDOWN NAAR NEWCASTLE

dagen
0
-5
hours
-1
0
minutes
-1
-5
seconds
-2
-7

Promotie van donorregistratie en orgaandonatie door sport na transplantatie

Afdeling voetbal krijgt vorm én richting!

Coach Robin Simons: “ondanks dat de voetbaltak het jongste kindje is binnen de SET, en ikzelf er nog maar pas erbij ben, zie ik veel mooie dingen ontstaan binnen deze tak!”

Zelf heb ik nu de eer gehad om voor deze groep 2 keer de training te verzorgen. De eerste keer in Tilburg bij TSV Gudok en op 14 april hebben we het kunstgras van Almere City FC mogen ruiken. In Tilburg was het weer niet zo, maar in Almere hebben we schitterend voetbalweer gehad. En ondanks dat ik ze nog maar 2 keer heb getraind zit er wel veel progressie in. Tuurlijk is het lastig om er patronen in te krijgen omdat we maar maandelijks trainen, maar geloof me, we hebben een gezellige en leuke groep voetballers/ster waar iets moois van te smeden valt.

Voetballend zit het wel goed. Nu de randzaken waar enkele mensen zich meer dan 100% voor inzetten. Respect, diep respect zelfs. Maar dat heb ik inmiddels voor iedereen die een transplantatie heeft ondergaan gekregen. Veel spelers/ster gesproken van het team inmiddels, en het ene verhaal is nog aangrijpender dan het andere. Voor de normale mens is dat niet te bevatten!
Maar even terug naar de randzaken. Bij het opstarten komt er natuurlijk veel meer kijken dan alleen wat spelers regelen. Zeker met de wetenschap dat we met de voetbalploeg naar Newcastle gaan om daar deel te nemen aan de WTG2019. Inmiddels hebben we qua trainingsmateriaal voldoende middelen om goed te kunnen trainen.
Door een particuliere sponsor heb ik trainingsmateriaal gekregen die ik dus inzet voor het team. Lowieke bedankt!
Ballen hadden we gelukkig al dus prima geregeld. Bij het schrijven van dit stukje is ook de kledingleverancier net bekend geworden. Masita zal de kleding leveren die we gaan dragen bij onze wedstrijden. Daarnaast hebben we Tricorp uit Rijen gevonden die ons team voorziet van trainingskleding. Denk aan voor iedereen een trainingspak en 2 trainingssetjes. De kleding van Tricorp liggen nu bij de drukker en de volgende gelegenheid zullen deze gereed zijn. Dat we Tricorp hiervoor bedanken is logisch natuurlijk. Verder hebben enkele andere leden nog wat sponsoren binnen gehaald: Tilcoating, RBG, Bernardushoeve, Boes en Kok, VTL Logistics, DKF, Huisartsenpraktijk Koolhoven Tilburg, Jumbo Heyhoef Tilburg en FysioHolland. Klasse mannen!!
Een heleboel sponsoren zou je zeggen, en zo ziet het er ook uit, maar eigenlijk niet genoeg. Neemt niet weg dat we met alle sponsoren en particuliere donaties erg blij zijn, maar we zoeken eigenlijk nog een klapper. Zeg maar een echte hoofdsponsor die voor een langere termijn zich aan ons wil binden. Daar zijn we nog naar op zoek en druk mee bezig. Het zal niet meevallen om die snel te vinden, maar om in jullie gedachte te blijven, ik geef niet op!!

18 mei: openingswedstrijd afdeling voetbal

18 mei belooft een mooie dag te gaan worden. Niet alleen qua weer natuurlijk, maar vanwege het feit dat er dan de eerste oefenwedstrijd op het programma staat. Bij TSV Gudok in Tilburg zal er dan om 14.00 uur afgetrapt gaan worden tegen de JO-17 van deze vereniging. Het belooft een spektakel te worden! Vele toeschouwers hebben al aangegeven te komen, er zal een enveloppenactie zijn, mensen met een collectebus lopen op het complex, er zal een lunch genuttigd worden voor aanvang van de wedstrijd (bedankt Jumbo), we hopen op een VIP vanuit de Dirk Kuyt Foundation, SBS6 heeft zich aangemeld, Brabants Dagblad zal er een item aan spenderen, en dan ben ik ongetwijfeld nog wat vergeten. ’s Avonds zal er in de kantine op Gudok een heuse beachparty zijn, waar enkele van ons team ook naar toe gaan (wel even kaartjes bestellen via beachparty@tsvgudok.nl).

Kortom

We zijn de goede weg ingeslagen. Op alle fronten wordt er hard gewerkt om er een mooi geheel van te maken. Ik wil niemand te kort doen, maar ik wil wel een speciale dank uitbrengen naar Bob en Frank. Zij zijn echt de kopmannen van dit team. Ik ben trots dat ik hier een deel van uit mag maken!

Sportieve groet,

De Coach

Dr Jan Smulders van huisartsenpraktijk Goedkoolhoven overhandigd de EHBO koffer aan Robin Simons