COUNTDOWN NAAR NEWCASTLE

dagen
3
1
hours
1
5
minutes
5
8
seconds
0
3

Promotie van donorregistratie en orgaandonatie door sport na transplantatie

De elfjarige Sieb Stiemer neemt deel aan de World Transplant Games 2019

Hoi

Ik ben Sieb Stiemer en ben nu 11 jaar en ik ben een actief sporter. Atletiek is mijn lust en m’n leven. Maar daar is een reden toe. Toen ik 3 jaar oud was heb ik een levertransplantatie gehad. Ik had een stofwisselingsziekte GSD 4 en dan wordt de lever omgezet in een levercirrose. Papa en mama en m’n zus hebben heel veel zorgen om me gehad.

Maar na mijn levertransplantatie is mijn leven pas begonnen. Ik heb meerdere sporten gedaan maar uiteindelijk ga ik helemaal voor Atletiek. Deze sport geeft mij 100% energie. Ik train actief bij AV Oss78 waar ik vanaf jong af aan al hele goede training heb gehad als pupil en goede training krijg als junior. Ik heb al vele prijzen gewonnen meerdere keren Brabants kampioen geworden en vrij recent  Nederland kampioen geworden kogelstoten ondanks mijn hamstring blessure.

Maar ik ga een nieuwe uitdaging aan een droom gaat uitkomen. Ik mag uitkomen als jongste deelnemer voor het WTG 2019 Voor Nederland. Ik heb daar heel veel zin in en krijg naast mijn vaste trainingen bij AV Oss 78 ook nog 1 x in d maand speciale trainingen en begeleiding in Hilversum bij GAC Hilversum.

Ik heb in mijn jonge leven al heel veel meegemaakt Atletiek is mijn lust en mijn leven. Ik ben er keitrots op dat ik als jongste deelnemer voor  de World Transplant Games 2019 mag uitkomen voor Nederland.  We gaan met een mooi team naar WTG New Castle 2019, Jong en Oud. Leeftijd doet er niet toe. Ik ben 1 van de trotse deelnemers die mag mee mag doen samen met m’n teamgenoten!!

Met Sportieve atletiek groet

Sieb Stiemer