COUNTDOWN NAAR NEWCASTLE

dagen
0
-5
hours
-1
0
minutes
-2
-4
seconds
-4
-9

Promotie van donorregistratie en orgaandonatie door sport na transplantatie

Den Helder steunt stichting Sport en Transplantatie!

Afgelopen maand heeft de stichting Sport en Transplantatie steun ontvangen uit Den Helder. Na afloop van twee lezingen door zwemmer Peter van Maurik over zijn harttransplantatie, zijn revalidatie en de betekenis van sport en beweging voor zijn gezondheid kreeg hij twee mooie donaties. In totaal kreeg de stichting Sport en Transplantatie ruim tweeduizend euro steun om haar plannen verder te ontwikkelen.

De Rotary Den Helder/Julianadorp gaf hem de gelegenheid om zijn verhaal te vertellen. De leden van deze Rotary waren bijzonder geïnteresseerd door de vele persoonlijke en maatschappelijk aspecten die voor, tijdens en na een transplantatie een rol spelen. De weg naar beneden en weer omhoog is een verhaal dat blijft aanspreken. Nadat zij ook uitleg kregen over de ambities van SET om sport meer te promoten vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid besloten zij om SET  een aanzienlijke financiële steun in de rug te geven.

Enkele weken later leidde ook een vergelijkbare lezing bij de Lions Den Helder  tot veel vragen over wat transplantatie met een mens doet. De sportieve inspanning die geleverd moet worden om weer te herstellen gaf enkele toehoorders zelfs inspiratie om zelf ook meer te gaan bewegen. Tenslotte gelden de positieve effecten ook voor de organen die je sinds je geboorte bij je draagt. Ook de Lions vonden SET een organisatie die financiële steun verdiende.

Natuurlijk leidde het verhaal in beide gevallen ook tot een discussie over de noodzaak van registratie. Menigeen beloofde er thuis toch nog eens over te praten om te voorkomen dat het gesprek niet meer gevoerd kan worden en je naasten het moeten doen. Het was mooi om te zien hoe een Gift of Life tot inspiratie en betrokkenheid leidt.