Evaluatie dag 3 en de dag van morgen.

Vandaag de 20km wegwedstrijd die uiteindelijk werd omgezet naar 16km en opgesplitst in 2 wedstrijden. Als eersten zijn gestart de mannen 40-49 en 50-59 omdat in deze categorieën de meeste renners zitten. Er werd vanaf het begin hard gekoerst en de groep bleef behoorlijk bijeen zodat het een spannende finish leek te worden. In de laatste bocht kwam Erik Pul ten val en brak daarbij zijn sleutelbeen. Dat hinderde Bart Rienties echter niet om de leiding te nemen en het hele peloton op een respectabele

achterstand te zetten. GOUD!

In de tweede start nam Tim Hartman al vroeg de leiding en hield dit vol tot de finish en won eveneens GOUD .

Jan Fennema kwam in de sprint een metertje te kort en behaalde in zijn categorie zilver. Jakob Bos is 4e geworden en Douwe Visser reed voor het eerst een wegwedstrijd en werd 8e.

De val en de wijzigingen die zo kort voor de wedstrijd zijn doorgevoerd waren bij de teammeeting natuurlijk een discussie. Zo moet er beter gekeken worden naar de veiligheid van het parcours en is het advies van de renners om de afstanden te verlengen naar b.v. 30km. Dit alles wordt meegenomen in de evaluatie en zal binnen de ETDSF worden besproken.

Erik Pul is onderzocht in het ziekenhuis. Hij heeft meerdere breuken in het sleutelbeen en zal daarvoor in Nederland behandeld worden.

Morgen is er even niets. De meeste sporters zijn klaar en houden vakantie. Peter van Maurik die de taak van teammanager op zich heeft genomen vliegt morgen terug. Overmorgen komt Rick Besijn in actie bij atletiek op de 100 meter.