Het verhaal van Sieb Stiemer: levertransplantatie

Vandaag een heel speciaal verhaal in “Sporters after the gift of life”.

Onze jongste sporter Sieb Stiemer heeft zijn verhaal op papier gezet. Het speciale aan dit verhaal is dat Sieb vandaag exact 10 jaar geleden the gift of life heeft mogen ontvangen. Wederom een topper en zijn verhaal.

Hallo, ik ben Sieb Stiemer en ben 13 jaar en heb het mooiste cadeau gekregen wat er bestaat. Ik heb op 3 jarige leeftijd een levertransplantatie ondergaan.We zagen het niet aan komen. Een half jaar voor de operatie zijn we er achter gekomen dat het foute boel was met mij. Na vele onderzoeken is er uitgekomen dat ik gsd4 had (een stofwisselingsziekte die mijn lever aantastte en uiteindelijk werd mijn lever omgezet in een lever cirrose).

Na 12 spannende uren voor mijn zus en ouders werd ik wakker op de IC in het UMCG in Groningen. Het eerste wat ik tegen mijn ouders zei, was “ik heb honger”, en wilde heel graag een boterham met smeerkaas. Na 12 uur was de operatie gelukkig goed geslaagd. Ik mocht na ruim 2,5 week weer naar huis.

Mijn herstel ging voorspoedig. Ik was een hele drukke energieke jonge geworden. Voor de operatie was ik heel ingetogen, ik wou graag bij mama liggen. Op 4 jarige leeftijd ging ik naar school en het ging heel goed met me. Toen ik 6 jaar was en mijn zwemdiploma’s had, mocht ik mijn sport gaan kiezen. Na veel try-outs is het atletiek geworden. Dit is mijn lust en leven. Nog steeds beoefen ik deze sport. Ik train 3 keer in de week bij AVOSS78 en 1 keer per week bij DEKEIEN. Mijn prijzenkast staat aardig vol en mijn top prestaties zijn 3 keer Brabants kampioen Meerkamp en 1 keer Nederlands kampioen Kogelstoten.

Sinds 2 jaar zit ik bij het sport en transplantatie team. Tijdens een UMCG sportdag ben ik samen met mijn vader in gesprek gegaan met een mede getransplanteerde die hetzelfde had ondergaan als ik. Ik weet nog goed dat hij zei “ik zie je over een paar jaar wel bij het mooie team”.

Vorig jaar zijn we met het hele getransplanteerde team naar New Castle gevaren. Wij hebben daar als gezin de meeste intensieve, emotionele, zware maar zeer sportieve week ervaren. Ik heb daar 2 prachtige medailles gewonnen: brons met het verspringen en zilver met het balwerpen.

Dit alles heb ik te danken aan mijn held die mij 10 jaar geleden de Gift Of Live heeft gegeven.