Promotie van donorregistratie en orgaandonatie door sport na transplantatie

Leusder Krant.nl: “Zwemmen dankzij donornier”

Na een zwaar traject lacht het leven Barendse weer toe.

LEUSDEN –  Als Peter Barendse straks aan de waterrand in Newcastle staat, gaat zijn gedachte ongetwijfeld terug naar 23 oktober 2013. Toen kreeg de inmiddels 49-jarige inwoner van Leusden een nieuwe nier, die hem werd geschonken door zijn moeder. Na een zwaar traject lacht het leven Barendse weer toe en doet hij voor de derde keer mee aan de World Transplant Games. ,,Mijn moeder heeft mij twee keer het leven gegeven.”

Vermoeidheid en slecht zicht zorgden er mede voor dat Barendse aan de (nood)bel trok. Bij de dokter kon echter niets worden ontdekt, tot de oogarts hem doorverwees naar het ziekenhuis. ,,Er waren door een veel te hoge bloeddruk adertjes in mijn oog geknapt, waardoor ik amper nog wat zag. Ik moest met spoed naar het ziekenhuis en daar kwam ik op de intensive care te liggen.”

Lees hier verder!