Promotie van donorregistratie en orgaandonatie door sport na transplantatie

Marco van Hoogdalem is onze ambassadeur voor Voetbal!

Vanaf de zomer 2018 zijn we hard aan het werk gegaan om met voetbal te starten. Dat heeft tot op heden geresulteerd in een 14-tal spelers en zijn de eerste trainingen al achter de rug. Echter, het creëren van bekendheid, het aantrekken van nieuwe leden en ook zeker het kweken van goodwill bij de behandelende artsen is een lastig proces. Gelukkig is Marco van Hoogdalem bereid gevonden om ons onder andere daarbij te willen ondersteunen en daar zijn wij zeer blij mee!
Marco is een getransplanteerde ex-profvoetballer die na een korte carrière bij  RodaJC de overstap naar de Bundesliga heeft gemaakt. Bij Schalke-04 heeft hij talloze successen gevierd, waaronder deelname aan de diverse Europese toernooien. Door de pech die velen van ons zullen kennen, heeft hij zijn voetballoopbaan niet kunnen voortzetten en is uiteindelijk in 2016 in UZ-Leuven getransplanteerd.
Na zijn transplantatie kon hij zich weer volop inzetten in het bedrijf wat Marco en zijn vrouw Danny samen runnen: herberg Bernardushoeve in Ubachsberg. Maar ook bij Marco was er de intentie om zich voor orgaandonatie en transplantatie in te zetten en hoe mooi is het dat hij dat bij ons kan doen, en er ook nog een dosis sport mee gemoeid is.

Wij (het voetbalteam) denken dat we met de komst van Marco goede mogelijkheden kunnen krijgen om landelijk bij de profclubs te kunnen trainen, trainingswedstrijden te kunnen organiseren en daarmee hopelijk uit kunnen groeien tot een voetbal tak met minimaal 4 regionale voetbalteams van getransplanteerden. Contacten met Vitesse en Almere City zijn er al, met Willem-II en PSV zijn we momenteel bezig en Marco gaat ons op korte termijn in contact brengen met RodaJC. Wij hopen dat ook onze Duitse vrienden van Transdia een voetbalteam op de been kan brengen: een oefenwedstrijd bij Schalke-04 zou dan zeker tot de mogelijkheden behoren.