Promotie van donorregistratie en orgaandonatie door sport na transplantatie

Nederlands Kampioenschap Strokeplay Golf

Zaterdag 5 oktober 2019 Borghees in Emmerich am Rhein

Afgelopen zaterdag was het zover, de strokeplaykampioenschappen golf van Sport en Transplantatie stonden op het programma. Dit jaar speelden we op golfclub Borghees in het Duitse Emmerich am Rhein. De wedstrijdleiding en organisatie waren in vertrouwde handen van Yvette Draisma die dit, ondanks haar blessure, geweldig heeft gedaan.

Alle elementen voorspelden een heerlijke dag. De zon scheen zowat de hele dag, er was heerlijke taart bij aankomst en iedereen was in opperbeste stemming.  Na het nemen van de groepsfoto’s nam de concentratie toe, de flights werden wat competitiever en rond 12.30 uur was iedereen mentaal gereed om van start te gaan.

Borghees is een lange baan waar bijna alle lange slagen goed moeten zijn om te kunnen scoren. Maar ook lastig omdat sommige fairways door de droogte moeilijker bespeelbaar waren. Al met al een aantal lastige holes, maar ook uitdagende. De laatste hole was erg uitdagend omdat je daar, na 5 ½ uur spelen, nog geconcentreerd over een enorme waterpartij naar de green op een eiland moest slaan.

Na binnenkomst zat de sfeer er meteen goed in. Voorbereiden op de prijsuitreiking met heerlijke hapjes en drankjes.  

De prijs voor de neary is gewonnen door Marijke Zonneveld; de longest heren is gewonnen door Ruurd Valkenburg en de longest dames ging naar Ria Mossel.

Alleen de getransplanteerden strijden om de wisselbekers. Ria Mossel mocht tot haar verbazing voor de 1e keer de wisselbeker dames in ontvangst nemen. Dit jaar waren Gertie en Ria de enige dames omdat Yvette nog geblesseerd is. Daarna werd de uitslag bekend gemaakt voor de heren en Jos Grob won de wisselbeker, dit was maar door enkele goed voorspeld. Vol trots en enigszins ontdaan nam Jos de bekers in ontvangst.

De winnaars

De dag werd afgesloten met een heerlijk diner waar langzaam al over de kansen en voorspellingen van volgend jaar werd gesproken.