Promotie van donorregistratie en orgaandonatie door sport na transplantatie

Nederlandse Golfkrant: “De weg naar de World Transplant Games in Newcastle”

De weg naar WTG Newcastle. WTG staat voor World Transplant Games. Of te wel spelen voor getransplanteerden. Dit jaar wereldwijd meer dan 2000 deelnemers!
De stichting Sport en Transplantatie organiseert ook dit jaar weer de deelname van 70 Nederlandse getransplanteerde sporters waaronder 9 golfers aan de WTG welke van 17 t/m 24 augustus worden gehouden in Newcastle. Wij gaan deze golfers op de voet volgen. Nico Zonneveld is er een van. Hij zal de komende maanden verslag doen van de vorderingen en prestaties van de Nederlandse golfers.
Zaterdag 18 mei hadden wij golfers van SET de 1e trainingsdag van het jaar. We hebben in de winter en ook daarna allemaal veel geoefend op onze thuisbanen, oftewel in goed Nederlands “homecourses”. Daarna deden de meesten ook nog mee aan de NGF competitie in april en mei. En als golfers weten we allemaal dat oefenen oftewel trainen heel belangrijk is. Een groot golfer zei eens: “Hoe meer ik oefen hoe meer geluk ik heb.” Voor de meesten onder ons is het spelletje veel leuker dan oefenen. Daarom: ga maar veel spelen en ga niet altijd voor het resultaat maar test eens een andere stok dan je gewend bent. Je zult verbaasd staan. Hieronder een verslag van de wedstrijd maar ook info over die prachtige baan.

Lees hier verder.