Promotie van donorregistratie en orgaandonatie door sport na transplantatie

DE VEENDAMMER: Promotie orgaandonatie tijdens Sport en Transplantatie tennistoernooi Veendam

VEENDAM – 3 september 2012 –  Het was vroeg dag voor de deelnemers aan het tennistoernooi van de stichting Sport en Transplantatie in Veendam. Het tennistoernooi voor getransplanteerde en niet-getransplanteerde sporters had 80 deelnemers uit het hele land.

De deelnemende tennissers van Sport en Transplantatie hadden familie, vrienden en bekenden uitgenodigd, er was veel animo vanuit de Tennisclub Veendam en er waren inschrijvingen naar aanleiding van de promotie middels krant, tv en internet. Het toernooi werd uiteraard ook mede mogelijk gemaakt door een groot aantal sponsoren.

Trouwe supporter
De opening van het toernooi werd verzorgd door de burgemeester van Veendam, Ab Meijerman. Hij vertelde dat hij sinds 2003 de activiteiten van de stichting Sport en Transplantatie volgt. Dit dankzij de sportieve prestaties van zijn buurjongen Frank Woltjes. Frank wist tijdens de World Transplant Games in Canada, Thailand, Australie en Zweden telkens Goud bij het tennis (single) te behalen.

Tennisgeweld
Na de huishoudelijke mededelingen kon het tennisgeweld losbarsten. De banen lagen er perfect bij en de deelnemers hadden er zin in.

Voor de middag werden de poulewedstrijden gespeeld. Na de gezamenlijke lunch ging het schema verder en werd na de eerste ronde gesplitst in een winnaar- en verliezerschema. Zodoende speelde iedere deelnemer een flink aantal wedstrijden.

Finales
Stefan Jager en Lysanne Vervloet sleepten de 1e prijs in de wacht in de laagste categorie, terwijl de middelste categorie een prooi werd voor Dennis Koning en Melanie Oldenburger.

In de hoogste categorie waren het uiteindelijk Frank Woltjes (niergetransplanteerd) en Egbert Oldenburger die met uitstekend tennis het toernooi op hun naam konden schrijven.

Barbecue
Na de prijsuitreiking werden de wedstrijden nabesproken tijdens de afsluitende BBQ. Ook het thema orgaandonatie kwam daarbij uitgebreid aan de orde.


Bron
: De Veendammer, 3/9/2012
Zie hier het verslag van onze organisatie en veel foto’s.