Promotie van donorregistratie en orgaandonatie door sport na transplantatie

Rogier Berris Volleybal Toernooi levert veel geld op!

Afgelopen zondag 7 april werd voor de 4e keer het Rogier Berris Volleybal Toernooi (RBT) gehouden.
Het toernooi, dat iedere 2 jaar plaatsvindt, werd gehouden in het Hof van Salland, de thuishaven van volleybal vereniging DSC uit Diepenveen.
Wat begon als een herdenkingswedstrijd voor Rogier Berris (hart getransplanteerd, maar helaas na 3,5 jaar overleden in 2012), is het toernooi uitgegroeid tot een sponsor actie met een recreatief karakter en bestaat uit een aantal wedstrijden tussen mix-teams van DSC leden, oud-leden, familie, vrienden van Rogier en sponsors van het toernooi.
Ook het Nederlands volleybalteam van de stichting Sport en Transplantatie is altijd van de partij.
Doel van deze dag is om met z’n allen sportief bezig te zijn en er een mooi toernooi van te maken en geld op halen voor twee goede doelen namelijk het Nederlands team van Sport en Transplantatie en stichting PLN.

Na een welkomstpraatje van de voorzitter van het RBT, een bestuurslid van de stichting Sport en Transplantatie (Ruurd Valkenburg) en een vrijwilliger van Stichting PLN, begon om 10:45 de warming-up die verzorgd werd door Wolter van Tarel, de coach van het volleybalteam van Sport en Transplantatie.

Om 11:00 startte de poulefase waarin in 2 sets van 12:30 minuut gespeeld werd.
In totaal deden er 10 teams mee, verdeeld over 2 poules.
Na de poulefase volgde de finale tussen de nummers 1 van beide poules.
In de poulefase werd het Sport en Transplantatieteam overtuigend nummer 1 met 4 overwinningen.
In de finale kreeg dat team echter te maken met een sterke tegenstander. Na een goed gevecht van 2x 12:30 minuut bleek het team “Is gediskwalificeerd” de sterkste. Het team van Sport en Transplantatie behaalde een prachtige 2e plaats!

Afsluitend werd de beker overhandigd aan de winnaar, het team “Is gediskwalificeerd” en werden de cheques met het verzamelde bedrag overhandigd aan Stichting PLN en het Sport en Transplantatieteam met een totaal bedrag van €2200,-.
Na het douchen stond er een buffet klaar en kon er gezellig nagepraat worden onder het genot van een drankje (of 2).

Het Rogier Berris Toernooi was hiermee wederom een succes en wordt, als het aan de organisatie ligt, over twee jaar gewoon weer gehouden.
56563200_1583677885108920_6517495387144585216_o.jpg
Met sportieve (hart)transplantatie groet,
Casper Berris