Promotie van donorregistratie en orgaandonatie door sport na transplantatie

Atleten van Stichting Sport en Transplantatie in actie

Atleten van Stichting Sport en transplantatie in actie

HILVERSUM- Op zondag 27 april organiseerde GAC Hilversum de tweede wedstrijd van het Gooi & Eemlandcircuit. Dit is een serie atletiek wedstrijden in de regio Gooi en Eemland verspreid over het baanatletiekseizoen. Onze atleten van de Stichting Sport en transplantatie konden zo hun krachten gaan meten met atleten die geen orgaantransplantatie hebben ondergaan. Deze wedstrijd was een mooie aftrap als voorbereiding voor de World Transplant Games 2015 welke in Argentinië zal worden gehouden. Een groot deel van de dag was het regenachtig. Dit was geen belemmering voor veel atleten en deden er 225 mee. Waaronder  8 atleten van onze atletiekploeg.

Hoogspringen

Om 12.00 uur begon het hoogspringen. Hierbij konden Guus van der Laan, Martijn Oudeman, Willem Heinis en Rick Westerdaal meteen met de hoogte van 1.22m beginnen. Dit was namelijk de aanvangshoogte van deze wedstrijd. Dus konden zij meteen aan de bak. Deze hoogte haalden zij allemaal en zo ging de lat 5 cm omhoog naar 1.27m. Op deze hoogte hadden Guus en Willem wat meer moeite het lukte hun net niet dit te halen. Guus moest zelf geblesseerd afhaken dat was jammer. Martijn en Rick zaten nog in de strijd en sprongen makkelijk 1.32m en 1.37m. De hoogte van Rick was zelfs goed voor een clubrecord bij zijn vereniging AV Edam bij de masters 45. De lat ging weer omhoog en de 1.42 lukte nu niet voor Rick het was net te veel van het goede en hij sprong hem eraf. Martijn lukte het wel en kon zelfs door naar een hoogte van 1.47m. Hij ging hij eroverheen! Wat meteen zijn beste resultaat zou zijn. Een prima prestatie dus

100m sprint

Op de 100m  sprint waar ook heel veel series van start gingen noteerde André Lassooij een tijd van 13.90sec. Hij was hier niet helemaal tevreden mee. Dan maar op de 200m met een nieuwe kans. Martijn ging ook in de startblokken voor zijn 100m en kwam in 13.69sec over de finish.

Discuswerpen

Het discuswerpen ging om 14.00 uur van start met een hele groep werpers. Een mooi moment om eens te kijken hoe andere atleten hun worp technisch ten uitvoer brachten. En dat terwijl het nog steeds regende en eigenlijk helemaal niet prettig is voor werpers. Na een aarzelend begin van onze drie werpers kwamen zij na enkele pogingen toch mooi op gang.

De stijgende lijn werd dan ook doorgezet en met wat aanwijzingen van Ingrid van Dijk kwamen zij tot de volgende prestaties: Willem Heinis 21.15m, Bart de Boer 19.71m en Erwin Triepels 19.10m. Goed gedaan door deze mannen, waarvan sommige voor het eerst aan een wedstrijd als deze hebben meegedaan.

200m

Zoals gezegd moest André ook nog zijn 200m lopen. Hij revancheerde zich dan ook voor de 100m en kwam uit op een tijd van 28.64sec. Daar was hij dan wel weer tevreden over dus dat was lekker zei hij.

1 Engels Mijl

Om drie uur was Mario Lefevere aan de beurt voor de 1 Engelse mijl ( =1609m) in een grote serie van 15man hij was van plan om zijn eigen plan en race te lopen en liet zich niet gek maken. Het is voor mij een “Nul” meting liet hij mij nog voor de race weten. En inderdaad na de eerste ronde van 1.38min op de 400m paste hij zijn tempo aan en liep in een zeer regelmatig tempo keurig naar een tijd van 7 minuut en 34.27 seconden. Een mooie prestatie in een sterk deelnemers veld.

Kogelstoten

Als laatste van ons stond Erwin Triepels nog in de ring voor het kogelstoten. Na een zestal pogingen kon hij een 6.71m als beste stoot noteren en kon toch terug kijken op een redelijke goede wedstrijd. Waar zeker nog ruimte is voor verbetering. Al met al was deze wedstrijd een mooie opmaat op weg naar de WTG volgend jaar in Argentinië. En een mogelijkheid om wedstrijd ervaring op te doen en te testen wat je in de traingingen hebt gedaan. Daarnaast is dit zeker voor herhaling vatbaar. Dank aan GAC Hilversum dat wij hieraan mochten meedoen en Ingrid bedankt voor het coachen van ons tijdens deze dag.