Promotie van donorregistratie en orgaandonatie door sport na transplantatie

Kampioenschap 2018

Nederlands Kampioenschap netto-strokeplay 2018 voor getransplanteerden.

 

Op zaterdag 29 september hebben 14 uitverkoren getransplanteerde golfers samen met hun teamcaptain Marjolein van Westrenen op golfclub Anderstein (bij Woudenberg) gestreden om dit Nederlands kampioenschap.

 

U ziet van links naar rechts van boven naar beneden

Steve en Ria; Frank, Jan, Simon, Olaf en Nico; Gerrit, Marjolein, Yvette en Gertie ; en op de onderste rij Martijn, Pieter, Ruurd en Jos.

 

SET-speler Ruurd Valkenburg is lid van Anderstein en had voor een mooi arrangement gezorgd.

Anderstein is een prachtige locatie en er stond nagenoeg geen wind en de zon scheen volop.

Wat wil je nog meer?

 

De meesten waren al behoorlijk vroeg aanwezig om in te slaan op de drivinrange en te oefenen op de puttinggreen om “het gevoel” te krijgen. Want er stond wel wat op het spel: niet alleen de eer maar ook twee prachtige wisselbekers en nog meer leuke prijzen die SET-speler Jos Grob ter beschikking had gesteld.

 

Een half uur voor de wedstrijd kwam de groep samen om koffie met heerlijke appelgebak – aangeboden door Ruurd – te gebruiken en de laatste nieuwtjes en instructies door te nemen. Ruurd en golfcoördinator Frank Peters hadden alles prima verzorgd. Zo lagen de scorekaarten klaar en waren deze al voorzien van onze handicaps.

Rond 12.00 uur ging de 1e flight met Olaf Sloot, Ruurd Valkenburg en Nico Zonneveld de baan in en werd het rustig in het clubhuis. En rond 12.30 uur vertrok de laatste flight.

Als de eerste flight vier uur later terugkomt blijkt Olaf zijn dag niet te hebben gehand en hebben Ruurd en Nico zelfs op de 18e  hole nog strijd geleverd “om de win”. De laatste put moest het in deze flight doen.

Langzaam druppelden de andere flights binnen en na een drankje ging de wedstrijdcommissie over tot de telling. Spanning op de gezichten.

 

Eerst werden de winnares bekendgemaakt: Bij de dames werd Gertie van Helden van golfclub de Herkenbosche 1e en kreeg een prachtige wisselbeker uitgereikt.

En bij de heren werd onze nestor Pieter Osnabrugge van golfclub de Edese tot zijn eigen verbazing 1e. Pieter heeft  78 jaar en 20 jaar een nieuw hart, maar nog altijd kick and running.

 

Tweede werd Steve Donald en derde Nico Zonneveld.

De longest drive dames was voor Gertie en bij de heren voor Steve. Beiden hadden ook de beste bruto-score voor respectievelijk de heren en de vrouwen.

 

Winnaar Pieter hield ter afsluiting een mooie overwinningsspeech met een kleine traan en bedankte iedereen en met name Ruurd en Frank voor de prachtige dag en ook het leuke sportieve jaar 2018.

Na een gezellig diner ging een ieder weer naar huis.

 

De kwalificatiewedstrijden voor de World Transplant Games zitten erop. In april starten de voorbereidingen en golftrainingen voor de WTG in 2019 in Newcastle.