COUNTDOWN NAAR NEWCASTLE

weken
1
2
dagen
0
1
hours
1
1
minutes
1
0
seconds
3
8

promoot orgaandonatie en een gezonde levenswijze ná transplantatie

Wedstrijdverslagen Golf 2019

6 april 2019, eerste trainingsdag van het Golfteam van Sport en Transplantatie

Op zaterdag 6 april kwamen 11 golfers en 1 introducé van het SET golfteam bijeen om samen het nieuwe golfseizoen te starten. Traditiegetrouw is de eerste bijeenkomst altijd een trainingsbijeenkomst. Dat betekent aandacht voor de bunker, het chippen, pitchen en het putten. De 4 belangrijkste slagen, het korte spel, hiermee verlies of win je de wedstrijd. Eigenlijk hoort een golfer 60% van zijn tijd te oefenen op het korte spel en 40% op de lange slagen en het spel door de baan.

Dus wij zijn goed begonnen.

Na 2 inspannende uren, met veel oefenen en tips en tricks van onze pro voor deze dag, mochten wij ’s middags toch nog even de baan in, voor 9 holes, die ook relatief kort zijn. Niet iedereen vond dit makkelijk.

De winnaar van deze dag in de ochtend was Pieter, hij is echt goed in het korte spel. En door de baan was het Ruurd.

Al met al was het een mooie dag en biedt het weer hoop voor het komende seizoen.

Er staat natuurlijk ook wel iets op het spel, negen golfers gaan mee naar de WTG in NewCastle en op 19 en 21 augustus moet het gebeuren, maandag de 19e de singles en daar hopen wij toch wel met een aantal medailles de baan af te komen. Op woensdag de 21e staan de teamwedstrijden gepland, ook deze zijn altijd heel spannend om te spelen. Dus de komende maanden veel trainen in de eigen omgeving en de eerste SET training staat alweer gepland op 18 mei, dan gaan we spelen op Golfclub Grevelingenhout de homecourse van Simon.