Promotie van donorregistratie en orgaandonatie door sport na transplantatie

Wedstrijdverslagen Golf 2019

Golf training op Golfpark Wilnis op 15 juni.

De golf trainingsdagen van de SET worden meestal goed bezocht want het is heel leuk om als getransplanteerden elkaar een aantal keer per jaar te spreken en met elkaar te golfen.  Op 15 juni hebben we op de prachtige baan van Wilnis gespeeld. Deze mooie geonduleerde baan in de provincie Utrecht is gelegen tussen de landerijen met koeien en de kerktoren van  de stad. Door de hoogteverschillen heb je veel mooie vergezichten. De 1e negen zijn heel speels met veel water en rough. Course management is daar zeker nodig. De 2e negen zijn heel lang dus niet gemakkelijk om met een goede score van de green te komen.

Na een regenachtige ochtend werd het om 11.00 uur droog waarna de zon doorkwam en gelukkig  was er weinig wind, geweldig weer om te golfen. Er deden 12 spelers mee (8 getransplanteerden en 4 gastspelers, waarvan 1 donor).

Mijn flight was gezellig en de baan lag er prima bij met mooie greens, blinde schoten en veel water. Na afloop kwam iedereen voldaan van de baan. Op het terras hebben we nog een drankje gedronken in de zon en een aantal bleef nog een hapje eten. De 1e prijs ging naar Ruurd Valkenburg van Golfbaan Anderstein. Proficiat!

Golfbaan Wilnis is een baan waar we graag nog een keer terugkomen!

Wedstrijdverslag 18 mei:

Zaterdag 18 mei hadden wij golfers van SET de 1e trainingsdag van het jaar op de Grevelingenhout golfbaan.
We hebben in de winter en ook daarna allemaal veel geoefend op onze thuisbanen, oftewel in goed Nederlands “homecourses”.

Golfbaan Grevelingenhout ligt bij Bruinisse op het eiland Schouwen-Duiveland.

Deze keer werden we heel vriendelijk ontvangen op golfbaan Grevelingenhout door bestuurslid afd. Sport de heer Chris van de Berg. Samen met Simon Hamelink (al 25 jaar nier getransplanteerd) die als lid van Grevelingenhout voor ons een prachtig arrangement verzorgd had.

Hij heeft ons de gehele dag begeleid, voorzien van allerlei informatie en advies gegeven over de baan. De score kaarten lagen ingevuld klaar en koffie was er al voordat je met de ogen kon knipperen. Echt een zeer ontspannen sfeer hangt er op die in 1988 opgerichte golfbaan.

Het is een parkbaan, met zoals Simon ons al verteld had, veel waterpartijen. Eerst de teamfoto zei Frank en hij schakelde zijn vrouw/donor in als fotografe.

Jammer genoeg konden niet alle 9 Newcastle gangers aanwezig zijn. Maar enkele gastspelers/sters namen graag hun plaats in.

Chris van den Berg vertelde ons nog vol trots dat de baan een gecertificeerde GEO Foundation baan is.
Dit zegt golfers nog steeds niet veel maar zegt wel erg veel over de baan en de organisatie rond de baan. Het is een soort ISO certificering.
En gaat over alles op en rond de baan.

Veiligheid, wetgeving, procedures, energiebesparing, personeelsbeleid, training, afval en inkoopbeleid, waterverbruik, oppervlaktewater, natuurbehoud, grasbestand, kunstmest en pesticiden gebruik, maaipatroon, bomen, vogels, vlinders, kruiden etc.
Als dat geen mooie baan kan opleveren kan het nergens.

Wel het bewijs is geleverd. De baan is super verzorgd.

De bediening en service zowel in restaurant als de receptie puik voor elkaar en wat voor golfers natuurlijk erg belangrijk is: het ontwerp van de baan is uitdagend en soms wel wat trickey. Neem de wat lange par 3 holes met gemene bunker ervoor. Dit vraagt beleid in je golfspel.

Maar, kort gezegd, wij hadden een prachtige dag, afgesloten op een fraai terras met uitzicht over een dubbele green waardoor je zowel op de 9e hole als de 18e hole als toeschouwer de spelers ziet binnenkomen.

De dag hebben we met een klein diner afgesloten waarna de meesten nog wel enige kilometers moesten maken om weer moe maar voldaan thuis te komen. Voorwaar voor herhaling vatbaar.!

Uitslag:

1e Jos Grob                  34stf

2e Leo Varkensvisser   30 stf

3e Simon Hamelink      27 stf

Longest drive heren     Leo Varkensvisser

Longest drive dames    niet gevallen

Neary dames en heren Nico Zonneveld

6 april 2019, eerste trainingsdag van het Golfteam van Sport en Transplantatie

Op zaterdag 6 april kwamen 11 golfers en 1 introducé van het SET golfteam bijeen om samen het nieuwe golfseizoen te starten. Traditiegetrouw is de eerste bijeenkomst altijd een trainingsbijeenkomst. Dat betekent aandacht voor de bunker, het chippen, pitchen en het putten. De 4 belangrijkste slagen, het korte spel, hiermee verlies of win je de wedstrijd. Eigenlijk hoort een golfer 60% van zijn tijd te oefenen op het korte spel en 40% op de lange slagen en het spel door de baan.

Dus wij zijn goed begonnen.

Na 2 inspannende uren, met veel oefenen en tips en tricks van onze pro voor deze dag, mochten wij ’s middags toch nog even de baan in, voor 9 holes, die ook relatief kort zijn. Niet iedereen vond dit makkelijk.

De winnaar van deze dag in de ochtend was Pieter, hij is echt goed in het korte spel. En door de baan was het Ruurd.

Al met al was het een mooie dag en biedt het weer hoop voor het komende seizoen.

Er staat natuurlijk ook wel iets op het spel, negen golfers gaan mee naar de WTG in NewCastle en op 19 en 21 augustus moet het gebeuren, maandag de 19e de singles en daar hopen wij toch wel met een aantal medailles de baan af te komen. Op woensdag de 21e staan de teamwedstrijden gepland, ook deze zijn altijd heel spannend om te spelen. Dus de komende maanden veel trainen in de eigen omgeving en de eerste SET training staat alweer gepland op 18 mei, dan gaan we spelen op Golfclub Grevelingenhout de homecourse van Simon.