28 juli – klaar voor Newcastle

Afgelopen zondag hebben we onze voorbereiding van het Nederlands Transplantatie voetbalteam afgerond met een oefenwedstrijd tegen Amsterdams zaalvoetbalteam.

Het veld was vertrouwd voor ons, vorige week daar nog getraind op hetzelfde veld. Dus elk kunstgrassprietje en rubber korreltje stond nog in ons geheugen gegrift.

De wedstrijd ervaring.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Maurice, en man met ruime fluitervaring.

In een heerlijk zonnetje werd er begonnen en het ging gelijk op. Wij in het begin wat meer kansen die naast gingen en zij wat kansen die door onze keeper gestopt werden.

In de 6e minuut was de brilstand van het bord. Op pure wilskracht en doorzettingsvermogen was het Bob die de score opende. Lang konden we hiervan niet genieten want een minuutje later was het alweer gelijk. Even leek het erop dat we overlopen werden door de zaalvoetballers. Niet dat ze veel sterker waren, maar hun vizier stond iets beter afgericht. Binnen 10 minuten liepen de Amsterdammers uit naar 1-4.

In de rust werd er het één en ander afgesproken en uitgesproken en dat was even nodig. Ruim een kwartier lang ging het op en neer, waarbij wij het scoren vaak te mooi wilden doen en daardoor dus niet scoorden. Het werd zelfs 1-5 voor de zaalvoetballers.

Aangezien ik een beetje de Mark van Bommel mentaliteit heb, heb ik afgelopen jaar en de wedstrijd tegen Basel van PSV goed geanalyseerd.

Oftewel, it aint over till it’s over!

Gaan tot de laatste minuut. Waar wij in het begin van ons bestaan vaak de laatste 10 minuten overlopen werden kun je zien dat er een grote vooruitgang is geboekt door iedereen. De zaalvoetballers werden wat vermoeid en wij kregen onze 2e adem.

Dit resulteerde in maar liefst 4 doelpunten van onze kant. Variërend van een doelpunt van eigen helft over de keeper heen, tot het uitspelen van 2-3 overtal situatie.

Eindstand 5-5. Een prima prestatie!

Sommige dingen kunnen natuurlijk beter (gelukkig, anders hebben ze mij niet meer nodig😉), maar anderzijds hebben we enorme vooruitgang geboekt en daar moeten we vanuit gaan.

Over 18 dagen gaan we naar de WTG.

Alle sponsoren tot zover bedankt dat jullie ons steunen.

Ik verzeker jullie dat we ons stinkende best gaan doen in Newcastle en Nederland zo waardig mogelijk zullen vertegenwoordigen!

We houden jullie van onze prestaties op de hoogte!

Robin, Dicky Advocaatje, Simons