Promotie van donorregistratie en orgaandonatie door sport na transplantatie

Verslag training 26 januari 2014

MARJOLEIN EN RENÉ SCHENKEN NIEUWE VOLLEYBALLEN.

De volleyballers van Sport en Transplantatie hebben zondag 26 januari hun eerste training in 2014 afgewerkt. Plaats van handeling was de prachtige, nieuwe sporthal Wensinkhof in het Twentse Borne.

Vanaf 11.30 uur druppelden de sporters binnen bij Helma en Herman; sommigen wat later dan gepland, veroorzaakt door het winterse weer in het hoge noorden tot het verkeerd inschatten van de lange weg naar Twente. Zoals altijd was de ontvangst weer super met zelfgemaakte appelgebak bij de koffie/thee. De laatste nieuwtjes werden uitgewisseld met als dieptepunt het mailbericht van nieuwkomer Lisanne die werd geconfronteerd met een terugkerende leukemie met, volgens haar eigen zeggen, als gevolg dat ze waarschijnlijk het einde van dit jaar niet zal halen. Een moment om even stil van te worden.

Gelukkig konden we met z’n allen hernieuwd kennismaken met Phily die een lang weekend logeren bij Ineke en Wolter in Wateren kon combineren met een bezoek aan de volleybaltraining. Ook Herman had weer wat voorzichtige acties op het volleybalveld maar zal toch nog ruim de tijd moeten nemen om geheel te herstellen van zijn in Durban opgelopen blessure.

Nog tijdens de koffie kwamen Marjolein en René met een onverwachte, verrassende en zeer welkome mededeling. Vorig jaar was het 10 jaar geleden dat René een nieuwe nier heeft gekregen en dat moest natuurlijk gevierd worden. Het hele volleybalteam was daarbij aanwezig en alle feestgangers werd gevraagd een donatie te doen voor iets binnen  Sport en Transplantatie. Na uitgebreid beraad kwamen zij op het super idee om 6 volleyballen inclusief tas aan te schaffen en die aan het volleybalteam aan te bieden. Zodat het team elke maand kan trainen met prima volleyballen. Je zou zeggen: Wat staat een gouden medaille in Mar del Plata nu nog in de weg???? Het is nog ver weg, maar de ambitie druipt er al weer vanaf.

Dat bleek ook bij de training. Fanatiek werd de oefenstof afgewerkt door de getransplanteerde sporters, aangevuld  met verschillende partners en de jongemannen Stam. Gelukkig was bij het leggen van de vloer in de nieuwe sportzaal een stevige basis gebruikt anders waren de deuken in de vloer geslagen (nietwaar Jasper?). Het afsluitende potje leverde spectaculaire momenten op, weliswaar afgewisseld met de meest onmogelijke stommiteiten.

Na afloop van de training werden de leeg getrainde magen weer gevuld in huize Stam en kon iedereen weer huiswaarts. Met dank aan Helma en Herman. Op naar de volgende training op 2 maart bij Saskia en Pieter in Oostzaan.