Promotie van donorregistratie en orgaandonatie door sport na transplantatie

TRANSPLANT FOOTBAL WORLD CUP: IN 2020 GAAT HET GEBEUREN

De WTGF heeft deze week bekend gemaakt dat in 2020 de eerste editie zal zijn van de Wereldkampioenschappen Voetbal voor Getransplanteerden.
De brief hierover van de voorzitter van de WTGF kun je op deze link vinden: https://files.mail-list.com/m/wtgfcrandtm/Transplant-Football-World-Cup-letter-from-WTGF-President-Chris-Thomas.pdf

Het Nederlandse team wil er, als zilveren medaille winnaar op de vorige World Transplant Games, natuurlijk bij zijn. Daarom gaan we beginnen met de voorbereidingen voor deelname .
Als je daar meer over wilt weten of interesse hebt, dan kun je contact opnemen met de sportcoördinator voetbal Bob Rietbergen via Rietbergen@sportentransplantatie.nl.

De WK Transplant Voetbal wordt gehouden van zondag 30 augustus tot zaterdag 5 september 2020 in Cesenatica in Italie (dat is een kustplaats aan de Adriatische Zee in de buurt van Rimini en San Marino).

Het doel is om ongeveer twaalf ploegen daar in drie voorrondes te laten strijden om een plaats in de halve finale en vervolgens de finale.
Teams van elf spelers zullen steeds per wedstrijd twee keer dertig minuten tegen elkaar spelen.

Er zijn ondertussen al vijfentwintig, vooral nieuwe, leden van Sport en Transplantatie die zich laten zien op de trainingen.
Het moet dus lukken om een team samen te kunnen stellen.