Promotie van donorregistratie en orgaandonatie door sport na transplantatie

Nieuwsbrief 6 – 21 juli 2013

Beste deelnemers,

Op de valreep van de Spelen nog een Nieuwsbrief met laatste informatie.

Allereerst nog wat informatie over de heenreis:

 • Voor degenen die aankomen op Arnhem Centraal Station: de bus vertrekt vanaf de achterzijde van het Station (Sonsbeekzijde) om 16.30 uur. De bus draagt het OAD logo. Deze bus voegt zich vervolgens bij de andere bus in Duiven. Voor reizigers die uit Noord-Nederland komen opgepast want ik heb begrepen dat er op 25 juli geen treinen lopen tussen Zwolle en Olst;
 • Eerder heb ik aangegeven dat 30 kg ruimbagage mag worden meegenomen; echter mag een bagagestuk maximaal 23 kg wegen dus geen koffers van 30kg zwaar; dit heeft te maken met internationale ARBO-wetgeving;

De volgende informatie komt van Mijke Smit, voorzitter van de Communicatie Commissie. Zoals jullie ongetwijfeld weten is deze Commissie hard bezig (geweest) om alle communicatie rond de WTG Durban in goede banen te leiden waaronder de prachtige Nieuwsbrief en de ontvangst bij terugkeer in Nederland:

1. SET website en Facebook in Durban-stijl

Op 25 juli gaat Sport en Transplantatie ‘Durban-stijl’. We hebben vanaf dat moment een homepage in Zuid-Afrikaanse WTG sfeer.

 • Tijdens de WTG op de homepage:
  – aantal gewonnen medailles
  – foto’s met de highlights
  – dagprogramma
  – aantal nieuwsberichten wordt uitgebreid
  – aantal zichtbare tweets wordt uitgebreid
  – SET facebook-pagina wordt tevens aangepast in WTG sfeer.

2. WTG Nieuwsbrief

Van de eerste tot laatste dag tijdens de WTG wordt de nieuwsbrief dagelijks verstuurd. Abonnees zullen de WTG Nieuwsbrief elke nacht ontvangen en weten dan wie er medailles hebben gewonnen bij welke onderdelen en hoe de dag beleefd is.

Hoe meer ontvangers, hoe beter!

Weet jij nog mensen die graag weten wat er in Durban gebeurt? Meld ze aan via smit@sportentransplantatie.nl

3. Media

Zoals in de vorige nieuwsbrief (nummer 5) van Wouter is aangegeven vertrekt de OAD bus stipt om 17.00 uur vanaf het van der Valk hotel in Duiven (bij Arnhem A12 – adres: Impuls 2, Duiven).

Er is interesse getoond bij de pers om vooraf wat vragen te kunnen stellen, foto’s te maken of te filmen. Het zou super zijn wanneer je al eerder in de gelegenheid bent om vragen te beantwoorden startend om 16.00 uur.

4. Terugkomst

Op 5 augustus onthaalt Novartis Pharma het WTG-team. Er is een interessant programma van ongeveer een uur samengesteld voor dit persmoment.

Daarnaast zijn natuurlijk ophalers, familieleden, goede vrienden of andere thuisblijvers van harte welkom. Zij kunnen zich aanmelden via smit@sportentransplantatie.nl en ontvangen dan het programma en locatiegegevens.

Via berichten op www.sportentransplantatie.nl worden eventuele wijzigingen v.w.b. de aankomsttijd gepubliceerd.

Mijke Smit zal zelf donderdag in Duiven aanwezig zijn.

Ik zie jullie donderdag dan wel later in Durban !

Wouter Schuwirth

Chef de Mission WTG Durban