COUNTDOWN NAAR NEWCASTLE

dagen
3
1
hours
1
5
minutes
4
7
seconds
0
8

Promotie van donorregistratie en orgaandonatie door sport na transplantatie

Transplantatiestichting.nl: ‘Ik ga bij de World Transplant Games een medaille voor Danny winnen’

Precies op Bevrijdingsdag 2010 doneerde Danny Hougardy een nier aan zijn broer Ivo. Daarmee bevrijdde hij Ivo letterlijk uit de diepe ellende. Samen met Danny blikt Ivo terug. En hij adviseert: ‘Zit je in hetzelfde schuitje, vraag dan je familieleden om een nier, stel dat niet uit.’

Ivo Hougardy uit Almere kreeg een nier van zijn broer Danny
Ivo

Ivo: ‘Sporten is altijd mijn redding geweest. Daarom was mijn conditie zo goed. Op mijn 8ste kreeg ik de ziekte van Berger, een nierziekte. Ik werd geopereerd en kreeg een dieet, en daarna ging het goed tot mijn 19e. Toen zei mijn arts dat ik moest gaan dialyseren. Door mijn conditie kon ik dat nog 3 jaar uitstellen en daarna begon ik met buikdialyse. Dan krijg je ’s nachts door je buikvlies veel vocht toegediend waarmee de afvalstoffen worden afgevoerd. Drinken en plassen gaan dan niet meer.’

Lees hier verder.