Promotie van donorregistratie en orgaandonatie door sport na transplantatie

Voetbal gestart

Na de nodige voorbereidingen zijn de voetballers (7 van de 13) begonnen aan de trainingen bij SC ’t Gooi in Hilversum.
Met een aantal nieuwe sporters, sporters die hun hoofdsport voor voetbal hebben omgeruild en sporters die het als bijsport hebben, is enthousiast begonnen. Het is de verwachting dat er op termijn regionale teams zullen ontstaan want voetbal is nog steeds de meest beoefende sport in Nederland en met de geldende restricties is elke arts te overtuigen dat voetbal veilig is.
(elke vorm van lichamelijk contact is bijvoorbeeld niet toegestaan en er mag gebruik worden gemaakt van lichaamsprotectie. Dit laatste moet, indien de arts dit middels de in te vullen medische verklaring vereist)

De komende maanden gaan we (hard!) voorbereiden en hebben van Vitesse de mogelijkheid gekregen om op hun trainingslocatie (Papendal) een aantal malen te komen trainen. Zo zijn we bezig met het organiseren van oefenwedstrijden tegen o.a. clubs van leden (zoals TSV Gudok in Tilburg/), chirurgen en de business-club voetbalteams van de profclubs in Nederland. Niet alleen leren wij daarvan, maar het geeft ook erg goede promotie van de doelstellingen van Sport en Transplantatie en hopelijk ook sponsoring.
Ook een internationaal toernooi voor Tx voetbalteams in 2019 in Frankrijk behoort tot de mogelijkheden. We moeten daarvoor wél laten zien dat we enige kwaliteit bezitten: het toernooi is op invitatie.

Wat is ons doel? Wereldkampioen worden! Niet alleen tijdens de komende spelen in Newcastle maar ook in het jaar (de jaren 🙂 ) daarna als de 1e World Cup Transplant Football wordt georganiseerd (2020). Om de beste te worden hebben we de beste spelers nodig en dus veel spelers om uit te kunnen selecteren: het aantal spelers kan dan ook nooit genoeg zijn!
Dames/heren, alle leeftijden, alle ambities zijn welkom. Dus weet je iemand, vertel dan wat we doen. Zet bijvoorbeeld je sociale kanalen in om getransplanteerde voetballers de weg naar ons te wijzen.