Promotie van donorregistratie en orgaandonatie door sport na transplantatie

Vooruitblik dag 3 van de ETDSC

Morgen staat er voor onze wielrenners de 20km Road Race & Virtual Triathlon op het programma.

Virtueel omdat er niet echt een triatlon wordt georganiseerd maar omdat de 20km wegwedstrijd deel uitmaakt van de “virtuele”triatlon.

Maar goed. Wij zijn in Italië en daar gaat alles net een beetje anders. In totaal zijn er 48 wielrenners en dat is best veel om in één keer te starten. Daarom is er door het LOC in samenspraak met de ETDSF op het laatste moment een compromis bedacht om de wedstrijd in tweeën te splitsen wat weer gevolgen heeft voor de totale duur van het evenement. Omdat er op de openbare weg gekoerst wordt moet het programma binnen een bepaalde tijd zijn afgewerkt en is de wedstrijd helaas ingekort tot 16 km. De Mannen 40-50 en 50-60 starten als eerste. Gevolgd door de overige dames en heren. Het is jammer omdat de snelste man van vandaag, Erik Pul, zich dan niet direct kan meten met de jongere concurrentie. Maar goed. Hij, en ook de rest, heeft goede benen en het geeft hen misschien een extra boost. Maar het blijft Italië morgen weten we zeker hoe de wedstrijd uiteindelijk zal verlopen.

Kunnen onze wielrenners het resultaat van vandaag evenaren? De tegenstand is ongeveer gelijk aan vandaag. In de jongere categorie 20-30 en 30-40 is het veld niet heel graat maar in de oudere leeftijdscategorieën is de tegenstand aanzienlijk.