Promotie van donorregistratie en orgaandonatie door sport na transplantatie

Wat een jaar ………

Wat een mooie start hebben we mogen meemaken als Transplantatie Voetbalteam van Sport en Transplantatie. In januari begonnen met een zevental spelers in een zaaltje in Hilversum en op dit moment hebben we 24 die zich al hebben aangemeld om deze groep voetballers te completeren.

Op verschillende locaties hebben we onze trainingen afgewerkt en diverse wedstrijden mogen spelen.

Enorm blij zijn we met de BVO’s (betaald voetbal organisatie’s) die ons de kans hebben gegeven om ons te ontwikkelen als groep. Overal waar we kwamen, werden we met open armen ontvangen en nog belangrijker, ze besteedden allemaal aandacht aan ons team en donorregistratie.

Klapper van dit jaar was natuurlijk de zilveren plak die we bij de World Transplant Games in Newcastle hebben behaald. Om eerlijk te zijn was ik een beetje bang dat we daar alleen zouden staan, maar niets was minder waar. Een groot legioen oranje supporters (en naar mate het toernooi vorderde een mondiale groep supporters) stonden langs de lijn om ons aan te moedigen en naar de finale te schreeuwen. Echt heel gaaf en ik denk dat we vele mensen hebben verrast met ons mooie en sportieve spel.

Door deze medaille kregen we flink wat aandacht, zowel in de media als van diverse gemeenten.

Bekijk hier het filmpje van de Sportgala: https://youtu.be/H0ukxv6HWXI?t=128

Afgelopen vrijdagavond, 13e december, was er nog een mooi Sportgala in Tilburg waar we werden gehuldigd omdat we bij de drie beste sporters/teams zaten die waren genomineerd. Helaas niet gewonnen maar wel weer aandacht voor Sport en Transplantatie. Dat is zeker ook een winst in een volle schouwburg met een kleine 1000 man publiek.

15 december hadden we nog een laatste training van dit jaar bij FC Dordrecht.

Daarna kunnen we even allemaal genieten van de Kerstdagen en de jaarwisseling. Dit hebben we wel verdiend!!

Ik wil alle mensen van Sport en Transplantatie, Dirk Kuyt Foundation, Uniek Sporten, supporters, sponsoren maar vooral mijn spelers, staf en de fysio’s ontzettend bedanken voor het fantastische jaar.

Op naar 2020 waar we weer nieuwe doelen voor ogen hebben (o.a. groter groeien en natuurlijk de Wereldkampioenschappen in Italië).

Ik wens iedereen fijne feestdagen en een mooi, gezond, sportief en vooral fantastisch 2020!

Robin Simons