Promotie van donorregistratie en orgaandonatie door sport na transplantatie

Wieringer Courant: “Dick Doornik derde op World Transplant Games”

“Ik ben op de World Transplant Games diep gegaan. Heel diep, maar in alle opzichten was het me meer dan waard, – aldus de 72-jarige Dick Doornik.

HIPPOLYTUSHOEF┬áVier keer per week stapt Dick Doornik op de fiets. Voor zestig kilometer draait hij zijn hand niet om. ,,Sport is belangrijk, voor mentale en fysieke gezondheid. Ik ben er dankbaar voor dat ik een tweede leven heb gekregen en mijn passie voor sport weer heb kunnen oppakken.” Hij werd onlangs in Engeland derde op de World Transplant Games.

In 2004 werd bij Dick Doornik (72) de ziekte van Kahler, een agressieve vorm van beenmergkanker, geconstateerd. In september 2005 onderging hij een stamceltransplantatie. Van zijn jongste zus Karin kreeg hij stamcellen, die hem uiteindelijk het leven hebben gered. En zie, nu is hij met een bronzen medaille teruggekeerd van de 22e World Transplant Games (WTG) in Engeland. Doornik maakte daar deel uit van de Nederlandse wielerploeg. Voor het eerst deed hij mee aan deze ‘wereld-transplantatie-spelen’.

Lees hier verder!